Tranzactii de sase milioane de lei cu titluri de stat

Un pachet de obligatiuni de stat de tip benchmark cu scadenta in 2010 a fost tranzactionat, joi, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), la un pret mediu de 93,78 lei pe titlu, valoarea cumulata a transferurilor ridicandu-se la 6,05 milioane de lei.Pretul celor 608 titluri de stat se situeaza cu 6,22% sub valoarea nominala, de 100 de lei, insa este cu 1,9% mai mare decat cotatia de referinta, transmite. Volumul transferat joi reprezinta 0,44% din emisiunea realizata de catre Ministerul Economiei si Finantelor la 5 februarie 2007, in valoare de 1,37 miliarde de lei.Perioada de maturitate se va implini la 25 octombrie 2010, titlurile fiind purtatoare de dobanda fixa, de 6%.

Pana in prezent emitentul a platit primul cupon, cel de-al doilea urmand sa fie achitat pe 25 octombrie.Titlurile de stat au fost listate la Bursa de Valori Bucuresti in luna august, valoarea totala a obligatiunilor fiind de opt miliarde de lei.

ana in prezent emitentul a platit primul cupon, cel de-al doilea urmand sa fie achitat pe 25 octombrie.Titlurile de stat au fost listate la Bursa de Valori Bucuresti in luna august, valoarea totala a obligatiunilor fiind de opt miliarde de lei.

in prezent emitentul a platit primul cupon, cel de-al doilea urmand sa fie achitat pe 25 octombrie.Titlurile de stat au fost listate la Bursa de Valori Bucuresti in luna august, valoarea totala a obligatiunilor fiind de opt miliarde de lei.

Cuvinte cheie: stat, lei, valoarea