Romanii revin din Spania si Italia

Romani din Spania si Italia au inceput sa vina la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca /ANOFM/ pentru a cauta locuri de munca in tara, dar numarul acestora este inca mic pentru a putea vorbi despre un "fenomen", a declarat vineri, pentru Agerpres, presedintele ANOFM, Ionel Muscalu. "Saptamana trecuta au venit la Agentie opt persoane din Spania care au solicitat locuri de munca in Giurgiu si Teleorman si care au gasit de lucru imediat", a spus oficialul ANOFM.

Pe de alta parte, numarul selectiilor pentru munca in strainatate s-a redus fata de anii anteriori, cand incinta fostului Oficiu pentru Migratia Fortei de Munca /OMFM/ era supraaglomerata de persoanele care veneau la preselectiile si selectiile pentru angajatorii din Spania sau Germania. Angajatorii din Spania, tara a carei economie s-a confruntat cu probleme severe, in special in sectorul constructiilor, pe fondul crizei financiare internationale, au mai venit totusi si in prima jumatate a anului 2008 in Romania pentru a recruta forta de munca, dar numai ca lucratori sezonieri in agricultura, pentru perioade de 1-3 luni, potrivit reprezentantilor ANOFM.

e de alta parte, numarul selectiilor pentru munca in strainatate s-a redus fata de anii anteriori, cand incinta fostului Oficiu pentru Migratia Fortei de Munca /OMFM/ era supraaglomerata de persoanele care veneau la preselectiile si selectiile pentru angajatorii din Spania sau Germania. Angajatorii din Spania, tara a carei economie s-a confruntat cu probleme severe, in special in sectorul constructiilor, pe fondul crizei financiare internationale, au mai venit totusi si in prima jumatate a anului 2008 in Romania pentru a recruta forta de munca, dar numai ca lucratori sezonieri in agricultura, pentru perioade de 1-3 luni, potrivit reprezentantilor ANOFM.

alta parte, numarul selectiilor pentru munca in strainatate s-a redus fata de anii anteriori, cand incinta fostului Oficiu pentru Migratia Fortei de Munca /OMFM/ era supraaglomerata de persoanele care veneau la preselectiile si selectiile pentru angajatorii din Spania sau Germania. Angajatorii din Spania, tara a carei economie s-a confruntat cu probleme severe, in special in sectorul constructiilor, pe fondul crizei financiare internationale, au mai venit totusi si in prima jumatate a anului 2008 in Romania pentru a recruta forta de munca, dar numai ca lucratori sezonieri in agricultura, pentru perioade de 1-3 luni, potrivit reprezentantilor ANOFM.

Cuvinte cheie: