Societatile comerciale estimeaza cresterea vanzarilor

Managerii societatilor comerciale estimeaza pentru perioada august-octombrie 2008 o crestere a vanzarilor de marfuri, pe total activitate (sold conjunctural plus 30 la suta), potrivit Institutului National de Statistica /INS/, preluat de Agerpres. Conform previziunilor celor intervievati, situatia economica isi va mentine trendul pozitiv, cu un sold conjunctural de +36 la suta. De asemenea, in perioada mentionata, comenzile de marfuri adresate furnizorilor vor avea o evolutie pozitiva (sold conjunctural +26 la suta). Angajatorii prognozeaza o usoara crestere a numarului de salariati din acest sector (+15 la suta sold conjunctural).

Managerii intreprinderilor comerciale estimeaza ca preturile de vanzare cu amanuntul vor creste (sold conjunctural +43 la suta). Rezultatele au fost obtinute prin intermediul anchetelor de conjunctura, in urma estimarilor facute de managerii intreprinderilor cu privire la tendintele de evolutie ale activitatii economice. Anchetele s-au efectuat pe baza unor esantioane reprezentative in domeniul comertului cu amanuntul (2.197). Marimea esantioanelor a fost stabilita astfel incat eroarea de estimare maxim admisa sa fie de a5 la suta la nivel total sector.

anagerii intreprinderilor comerciale estimeaza ca preturile de vanzare cu amanuntul vor creste (sold conjunctural +43 la suta). Rezultatele au fost obtinute prin intermediul anchetelor de conjunctura, in urma estimarilor facute de managerii intreprinderilor cu privire la tendintele de evolutie ale activitatii economice. Anchetele s-au efectuat pe baza unor esantioane reprezentative in domeniul comertului cu amanuntul (2.197). Marimea esantioanelor a fost stabilita astfel incat eroarea de estimare maxim admisa sa fie de a5 la suta la nivel total sector.

erii intreprinderilor comerciale estimeaza ca preturile de vanzare cu amanuntul vor creste (sold conjunctural +43 la suta). Rezultatele au fost obtinute prin intermediul anchetelor de conjunctura, in urma estimarilor facute de managerii intreprinderilor cu privire la tendintele de evolutie ale activitatii economice. Anchetele s-au efectuat pe baza unor esantioane reprezentative in domeniul comertului cu amanuntul (2.197). Marimea esantioanelor a fost stabilita astfel incat eroarea de estimare maxim admisa sa fie de a5 la suta la nivel total sector.

Cuvinte cheie: