Profit de 278 milioane lei inregistrat de UniCredit Tiriac Bank

UniCredit Tiriac Bank a inregistrat, in primele noua luni ale acestui an, un profit net de 278 milioane lei, cu 31 la suta mai mare fata de cel din perioada similara a anului trecut, informeaza banca. Venitul operational in perioada mentionata este de 807 milioane lei, in crestere cu 28 la suta fata de perioada similara a anului trecut, transmite Agerpres. "Toate eforturile intreprinse anul trecut ne-au permis sa crestem semnificativ capacitatea bancii de a genera venituri in mod sustenabil.

Acesta este rezultatul imbunatatirii gamei produselor si serviciilor, a calitatii sistemelor si a accentului pe instruirea personalului bancii", a afirmat Rasvan Radu, presedinte executiv al UniCredit Tiriac Bank, relateaza Agerpres. Conform directorului Diviziei Financiare a bancii, Stanislav Georgiev, nivelurile mari de crestere nu afecteaza eficienta, randamentul investitiei si tintele de risc. " EVA (Economic Value Added) si randamentul activelor ponderate la risc sunt principalii nostri indicatori de masurare a performantei. Banca are un nivel de lichiditate confortabil si capitalizare ridicata", a explicat Georgiev.

Totalul activelor a atins 16,8 miliarde lei, in crestere cu 49 la suta fata de sfarsitul trimestrului al treilea al anului trecut si cu 31 la suta mai mult comparativ cu sfarsitul anului 2007. Volumul creditelor totale (inclusiv cele direct finantate de banca-mama) au crescut cu 75 la suta comparativ cu perioada similara din 2007 si cu 44 la suta fata de sfarsitul anului trecut, ajungand la 15,7 miliarde lei.

Banca a inregistrat cresteri semnificative pe toate segmentele principale: volumele creditelor corporatiste au crescut cu peste 50 la suta fata de finalul anului trecut, volumul creditelor pentru IMM au depasit dublul, iar volumele creditelor acordate clientilor persoane fizice au crescut cu peste 37 la suta in primele noua luni ale acestui an. Depozitele clientilor au crescut cu 36 la suta fata de sfarsitul trimestrului al treilea din 2007.

Calitatea activelor ramane buna, iar politica de gestionare a riscului prudenta, cu un raport al costului anualizat al riscului pe activele ponderate la risc de 0,87 puncte procentuale si acoperirea portofoliului de credite prin provizioane de 2,1 la suta, neschimbat fata de nivelul de la jumatatea anului curent. UniCredit Tiriac Bank s-a angajat intr-un program de expansiune a retelei, deschizand astfel 68 de noi sucursale in primele noua luni ale anului 2008, numarul unitatilor ajungand la 209 la sfarsitul lunii septembrie 2008. Circa 500 de noi angajati au fost recrutati de la inceputul acestui an.

Banca a pus bazele unei companii specializate in consumer finance intr-un joint venture cu UniCredit Consumer Finance din Milano, companie care isi va deschide portile pentru populatie in ultimul trimestru al acestui an. In 2008, UniCredit Tiriac Bank a preluat sucursala din Romania a Banca di Roma, dupa o tripla fuziune derulata pe parcursul ultimilor doi ani. UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata bancara din Romania, detinand active totale in valoare de 4,5 miliarde de euro (la 30 septembrie 2008).

Banca are in prezent circa 600. 000 clienti prin intermediul a peste 210 sucursale si furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, CA-IB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Markets and Investment Banking, UniCredit Processes and Administration.