In Ungaria, inflatia a scazut la 6,5 la suta in august

Inflatia in Ungaria a incetinit cresterea in luna august peste asteptarile analistilor, datorita scaderii pretului petrolului si al alimentelor, transmite AGERPRES. Rata anuala a inflatiei a scazut la 6,5 la suta, de la 6,7 la suta in iulie, a confirmat, joi, Biroul de Statistica de la Budapesta. Economistii estimau o inflatie de 6,6 la suta in august. Preturile de consum in Ungaria au scazut cu 0,3 la suta luna trecuta, pe fondul scaderii preturilor energiei si alimentelor pe plan mondial. Aprecierea forintului, care a urcat cu 11 la suta fata de euro in ultimele sase luni, a incetinit inflatia in Ungaria.

Preturile alimentelor au scazut in august cu 1,5 la suta, cea mai importanta scadere din ultimii trei ani in Ungaria. Exporturile au crescut cu 13 la suta in perioada ianuarie-iulie 2008, in timp ce importurile s-au majorat cu 11 la suta. In trimestrul doi din 2008, Produsul Intern Brut al Ungariei a inregistrat o crestere anuala de doi la suta, cea mai importanta din perioada ianuarie-martie 2007, conform datelor prezentate de Biroul de Statistica din Budapesta. Productia agricola a crescut cu 33,8 la suta, comparativ cu 2007, datorita recoltei de grau care s-a majorat cu 40 la suta anul acesta.

returile alimentelor au scazut in august cu 1,5 la suta, cea mai importanta scadere din ultimii trei ani in Ungaria. Exporturile au crescut cu 13 la suta in perioada ianuarie-iulie 2008, in timp ce importurile s-au majorat cu 11 la suta. In trimestrul doi din 2008, Produsul Intern Brut al Ungariei a inregistrat o crestere anuala de doi la suta, cea mai importanta din perioada ianuarie-martie 2007, conform datelor prezentate de Biroul de Statistica din Budapesta. Productia agricola a crescut cu 33,8 la suta, comparativ cu 2007, datorita recoltei de grau care s-a majorat cu 40 la suta anul acesta.

rile alimentelor au scazut in august cu 1,5 la suta, cea mai importanta scadere din ultimii trei ani in Ungaria. Exporturile au crescut cu 13 la suta in perioada ianuarie-iulie 2008, in timp ce importurile s-au majorat cu 11 la suta. In trimestrul doi din 2008, Produsul Intern Brut al Ungariei a inregistrat o crestere anuala de doi la suta, cea mai importanta din perioada ianuarie-martie 2007, conform datelor prezentate de Biroul de Statistica din Budapesta. Productia agricola a crescut cu 33,8 la suta, comparativ cu 2007, datorita recoltei de grau care s-a majorat cu 40 la suta anul acesta.

Cuvinte cheie: