Demersuri pentru declararea starii de calamitate in Vrancea

Directia Agricola si pentru Dezvoltare Rurala (DADR) Vrancea a demarat procedurile pentru declararea judetului drept zona calamitata de seceta, dupa ce mii de hectare de culturi agricole au fost distruse de canicula din luna august, potrivit AGERPRES. Costica Neata, directorul DADR Vrancea, spune ca in luna august, in judet, s-au inregistrat precipitatii de numai 7,8 litri/metru patrat, fata de 53,7 litri/metru patrat, media multianuala. Cele mai importante culturi calamitate sunt cele de porumb si floarea soarelui, la DADR Vrancea incepand deja sa soseasca solicitari de despagubiri din partea fermierilor.

"Fac un apel catre parlamentarii vranceni pentru sustinerea demersurilor noastre si declararea Vrancei ca zona calamitata de seceta. Judetul poate fi inclus pe lista zonelor grav afectate de seceta pentru culturile infiintate in primavara", spune Neata. DADR a demarat o inventariere exacta a suprafetelor calamitate de seceta.

Fac un apel catre parlamentarii vranceni pentru sustinerea demersurilor noastre si declararea Vrancei ca zona calamitata de seceta. Judetul poate fi inclus pe lista zonelor grav afectate de seceta pentru culturile infiintate in primavara", spune Neata. DADR a demarat o inventariere exacta a suprafetelor calamitate de seceta.

un apel catre parlamentarii vranceni pentru sustinerea demersurilor noastre si declararea Vrancei ca zona calamitata de seceta. Judetul poate fi inclus pe lista zonelor grav afectate de seceta pentru culturile infiintate in primavara", spune Neata. DADR a demarat o inventariere exacta a suprafetelor calamitate de seceta.

Cuvinte cheie: