Comisarul european Danuta Hubner vine in Romania

Corespondentul AGERPRES, Petronela Gruev, transmite: Comisarul european pentru politica regionala, Danuta Hubner, va efectua, saptamana viitoare, o vizita in Romania, in cursul careia se va intalni cu oficiali ai Guvernului responsabili cu implementarea politicii de coeziune, si va vizita doua dintre regiunile de dezvoltare ale Romaniei - Sud-Muntenia si Nord-Est, conform AGERPRES. Miercuri, 17 septembrie, comisarul european va avea o intrevedere cu premierul Calin Popescu-Tariceanu si cu ministrii responsabili cu implementarea de programe finantate din fondurile structurale.

In aceeasi zi, Danuta Hubner se va deplasa la Ploiesti - cel mai mare oras din regiunea Sud-Muntenia, unde va avea intalniri cu factorii de decizie locali si va analiza posibilitatile de dezvoltare a regiunii axata in egala masura pe industrie si agricultura. In cursul serii de miercuri, comisarul european va ajunge la Iasi, unde va vizita statia de epurare, proiect realizat din fonduri ISPA, si va avea intalniri cu ministrii Finantelor si al Dezvoltarii si Lucrarilor Publice, cu primarul si presedintele Consiliului Local Iasi.

In ultima zi a vizitei, joi, 18 septembrie, Danuta Hubner va avea la Iasi intalniri si cu alte autoritati locale ale regiunii Nord-Est si va participa la o dezbatere organizata de Parcul stiintific si Tehnologic Tehnopolis din Iasi. In exercitiul bugetar 2007-2013, Romania ar putea primi din fondurile europene peste 32 miliarde de euro, dintre care aproape 20 de miliarde de euro reprezinta fonduri structurale si de coeziune, 15 miliarde de euro dintre acestia fiind din Fondul european pentru dezvoltare regionala si din Fondul de coeziune, ce tin de portofoliul comisarului Danuta Hubner.

"Romania are un rol foarte important in viitorul Politicii de coeziune, fiind unul dintre statele care beneficiaza cel mai mult de pe urma sa. Un management eficient, cu institutii capabile sa combata fraudele si coruptia sunt insa principalele conditii pentru aceasta. Daca va reusi sa faca fata acestor provocari, vom vedea o imbunatatire substantiala a performantelor economice si, cel mai important, a calitatii vietii tuturor cetatenilor romani", a declarat oficialul comunitar, inaintea vizitei sale in tara noastra.

Cuvinte cheie: