Franta va adopta un plan de stimulare a economiei

Presedinte Frantei Nicolas Sarkozy va dezvalui saptamana viitoare un plan de stimulare a economiei si in special a industriei auto, in valoare de 19 miliarde de euro (24,5 miliarde de dolari), transmite Bloomberg, preluat de Agerpres. Franta va acorda "eco-imprumuturi", fara dobanda, pentru renovarea locuintelor in mod ecologic. Banii vor fi pusi la dispozitie in 2009, a anuntat seful statului francez. Separat, el a mentionat si planul de sprijinire a sectorului auto si a altor industrii. "Nu voi lasa industria auto sa cada. O tara are nevoie de industria sa.

Fara industrie, nu exista servicii", a declarat vineri Sarcozy, aflat in vizita la Meaux, un oras situat la aproximativ 40 de kilometri de Paris. Comisia Europeana a prezentat miercuri un ambitios plan de relansare economica a Uniunii Europene, costurile implementarii masurilor continute in acest plan fiind estimate la 200 miliarde euro, ceea ce reprezinta 1,5 la suta din Produsul Intern Brut al UE.

Planul de relansare are doua elemente centrale: in primul rand, masuri de stimulare fiscala pe termen scurt pentru impulsionarea cererii, protejarea locurilor de munca si redarea increderii consumatorilor, iar in al doilea rand, "investitii inteligente" pentru a determina cresterea economica. Principiul fundamental ce uneste aceste doua elemente il reprezinta solidaritatea intre statele membre si echitatea sociala.

lanul de relansare are doua elemente centrale: in primul rand, masuri de stimulare fiscala pe termen scurt pentru impulsionarea cererii, protejarea locurilor de munca si redarea increderii consumatorilor, iar in al doilea rand, "investitii inteligente" pentru a determina cresterea economica. Principiul fundamental ce uneste aceste doua elemente il reprezinta solidaritatea intre statele membre si echitatea sociala.

Cuvinte cheie: plan, auto, miliarde