Profitul net al Romgaz a crescut cu 41 la suta

Compania Romgaz, cel mai important producator si furnizor de gaze naturale din Romania, a obtinut in primul semestru un profit net de 285,03 milioane lei, in crestere cu 41 la suta fata de perioada similara a anului trecut, cand s-a cifrat la 202,14 milioane lei, informeaza compania. Cifra de afaceri s-a situat in prima jumatate a anului in curs la 1,753 miliarde lei, in crestere cu 7,2 la suta, conform AGERPRES.

Potrivit companiei, avansul cifrei de afaceri se datoreaza cresterii cantitatilor de gaze livrate din productie proprie, pretului de livrare si a cantitatii de gaze extrase din depozitele de inmagazinare, iar dinamica rezultatului net, de 41 la suta, a fost determinata de cresterea cifrei de afaceri, economiei realizate la total cheltuieli si reducerii ponderii cheltuielilor nedeductibile. Romgaz este cel mai important producator si furnizor de gaze naturale din Romania, avand o cota de furnizare pe piata interna de gaze de 41,2 la suta.

Statul, prin Ministerul Economiei si Finantelor, este actionarul majoritar al societatii, care are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale. In anul 2007, productia Romgaz a fost de peste cinci miliarde mc de gaz metan, iar bugetul de investitii pe anul 2008 este de un miliard de lei.

tatul, prin Ministerul Economiei si Finantelor, este actionarul majoritar al societatii, care are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale. In anul 2007, productia Romgaz a fost de peste cinci miliarde mc de gaz metan, iar bugetul de investitii pe anul 2008 este de un miliard de lei.

Cuvinte cheie: gaze, lei, suta