ProCredit Bank plateste dobanzile aferente celui de-al cincilea cupon al primei emisiuni de obligati

ProCredit Bank plateste, incepand cu data de 15 august, dobanda de referinta aferenta celui de-al cincilea cupon (15 februarie - 14 august) al obligatiunilor emise de catre banca, conform AGERPRES. Prima emisiune de obligatiuni de la ProCredit Bank a beneficiat de o dobanda fixa de 8,50 la suta pe an, fiind prima banca din Romania care a oferit aceasta optiune investitorilor sai.

Emisiunea a fost compusa din 80.500 de obligatiuni de rangul I, negarantate, fiecare cu o valoare nominala de 500 lei si cu o maturitate de trei ani.Obligatiunile emise de ProCredit Bank s-au adresat atat persoanelor juridice, cat si celor fizice, fiind divizate in doua categorii, investitorilor mici alocandu-li-se o transa de cinci la suta din oferta, iar investitorilor mari 95 la suta.

Emisiunea de obligatiuni ProCredit Bank a fost in atentia investitorilor, astfel incat, la final, transa investitorilor mari a fost suprasubscrisa.Plata dobanzii va fi efectuata prin intermediul BCR Securities SA in calitate de Agent de plata, care va efectua plati catre detinatorii de obligatiuni inregistrati in registrul detinatorilor de obligatiuni la data de 12 august. Detinatorii de obligatiuni vor putea ridica sumele cuvenite sub forma de dobanzi in orice moment in perioada 15 august - 25 august.

Sumele neridicate de investitori in intervalul de plata a dobanzii vor fi disponibile la sediul Agentului de Plata, pe perioada maturitatii obligatiunilor, dar nu mai mult de 31 de zile de la data platii principalului. La expirarea termenului de 31 de zile, sumele vor fi disponibile la sediul emitentului (ProCredit Bank) si se vor prescrie conform legislatiei in vigoare.

Rata dobanzii obligatiunilor este fixa de 8,50 la suta pe an, iar dobanda aferenta celui de-al cincilea cupon este de 21,19 RON/obligatiune.Dobanda aferenta celui de al saselea cupon (15 august 2008 - 15 februarie 2009) al obligatiunilor ProCredit Bank, in valoare de 21,42 RON/obligatiune va fi platita detinatorilor de obligatiuni inregistrati in registrul detinatorilor de obligatiuni la data de 11 februarie 2009, iar la data de 15 februarie 2009, ProCredit Bank va rambursa investitorilor sumele investite in emisiunea de obligatiuni. ProCredit Bank este o banca orientata spre dezvoltare, care ofera o gama completa de servicii.

In operatiunile de creditare se concentreaza asupra intreprinderilor foarte mici si intreprinderilor mici si mijlocii. Spre deosebire de alte banci, banca nu promoveaza creditele de consum.In Romania, ProCredit Bank a fost infiintata in 2002 si reprezinta rezultatul unui parteneriat intre institutii financiare de renume international, cum ar fi: BERD, IFC - membra a Grupului Bancii Mondiale, Commerzbank, KfW, ProCredit Holding (companie germana de investitii) si IPC.

Aceasta structura unica de actionari asigura un management stabil si prudent si o evolutie dinamica a ProCredit Bank pe piata romaneasca.BCR Securities SA este societate de servicii de investitii financiare, membra a Grupului BCR. BCR Securities prin intreaga sa activitate urmareste sa completeze oferta de produse si servicii financiare oferita de Grupul BCR la cele mai inalte standarde de calitate si profesionalism.