Polonia a returnat Comisiei Europene 91 de milioane de euro

Polonia a returnat Comisiei Europene peste 300 de milioane de zloti (91 de milioane de euro) din fondurile neutilizate sau utilizate necorespunzator din ajutorul preaderare, conform AGERPRES. Asta inseamna abia 5 la suta din fondurile primite de polonezi, informeaza Gazeta Wyborcza. Polonia finalizeaza decontarea mijloacelor de sustinere primite de la Uniunea Europeana inainte de 2004. In suma de 300 de milioane de zloti sunt calculati atat banii care nu au putut fi gospodariti la timp si pe care CE i-a solicitat inapoi, cat si cei cheltuiti necorespunzator - afirma purtatoarea de cuvant a Ministerului Finantelor, Magdalena Kobos.

Fondurile privesc in special programele PHARE. Din datele Ministerului Finantelor rezulta ca, de la 1 mai 2004, Polonia a primit in cadrul ajutorului preaderare aproximativ 1,4 miliarde de euro. Banii returnati CE reprezinta aproape 5 la suta din aceasta suma.

ondurile privesc in special programele PHARE. Din datele Ministerului Finantelor rezulta ca, de la 1 mai 2004, Polonia a primit in cadrul ajutorului preaderare aproximativ 1,4 miliarde de euro. Banii returnati CE reprezinta aproape 5 la suta din aceasta suma.

rile privesc in special programele PHARE. Din datele Ministerului Finantelor rezulta ca, de la 1 mai 2004, Polonia a primit in cadrul ajutorului preaderare aproximativ 1,4 miliarde de euro. Banii returnati CE reprezinta aproape 5 la suta din aceasta suma.

Cuvinte cheie: