Guvernul analizeaza impactul cresterilor salariale

Intalnirea de lucru convocata de premierul Calin Popescu-Tariceanu pentru a analiza situatia creata in urma adoptarii de Parlament a majorarii cu 50 la suta a salariilor cadrelor didactice si a implicatiilor bugetare ale solicitarilor de mariri salariale a inceput sambata, la Palatul Victoria, informeaza AGERPRES. La reuniune participa ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de sanse, Mariana Campeanu, si ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, secretari de stat din ministere.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti, in unanimitate, proiectul legii privind majorarea salariilor profesorilor cu 50 la suta. Cresterea cu 50 la suta a salariilor cadrelor didactice adoptata de Parlament nu este sustenabila economic, a declarat miercuri premierul Calin Popescu-Tariceanu. La randul sau, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian a estimat joi ca impactul asupra deficitului bugetar a unei eventuale aprobari a deciziei de majorare a salariilor din administratia publica cu 50 la suta ar presupune majorarea cu 1,5 la suta din PIB a deficitului din trimestrul patru 2008.

lenul Camerei Deputatilor a adoptat marti, in unanimitate, proiectul legii privind majorarea salariilor profesorilor cu 50 la suta. Cresterea cu 50 la suta a salariilor cadrelor didactice adoptata de Parlament nu este sustenabila economic, a declarat miercuri premierul Calin Popescu-Tariceanu. La randul sau, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian a estimat joi ca impactul asupra deficitului bugetar a unei eventuale aprobari a deciziei de majorare a salariilor din administratia publica cu 50 la suta ar presupune majorarea cu 1,5 la suta din PIB a deficitului din trimestrul patru 2008.

l Camerei Deputatilor a adoptat marti, in unanimitate, proiectul legii privind majorarea salariilor profesorilor cu 50 la suta. Cresterea cu 50 la suta a salariilor cadrelor didactice adoptata de Parlament nu este sustenabila economic, a declarat miercuri premierul Calin Popescu-Tariceanu. La randul sau, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian a estimat joi ca impactul asupra deficitului bugetar a unei eventuale aprobari a deciziei de majorare a salariilor din administratia publica cu 50 la suta ar presupune majorarea cu 1,5 la suta din PIB a deficitului din trimestrul patru 2008.