Cursul de schimb urca usor peste 3,71 lei/euro

Cursul monedei nationale a urcat usor peste 3,71 unitati in raport cu euro la deschiderea sedintei valutare de joi, ca urmare a aprecierii dolarului si in contextul in care temerile jucatorilor privind economia mondiala au revenit pe pietele din regiune. In deschiderea sedintei, euro se tranzactiona la 3,7100-3,7120 lei, in crestere comparativ cu inchiderea de miercuri, de 3,6970-3,7030 lei/euro. "In prima ora de tranzactionare, rata de schimb a atins un maxim de 3,7190 lei/euro, pe fondul unor cererii comerciale ridicate pentru moneda europeana si al aprecierii dolarului.

Ulterior, stiri bune despre Ungaria si slabirea usoara a dolarului au intors cotatiile spre nivelul de la deschidere", a declarat dealerul unei banci pentru In jurul orei 10:20, tranzactiile se operau la 3,7120-3,7150 lei/euro. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat miercuri o rata de referinta in scadere cu 0,09 bani, la 3,6829 lei/euro. Pe piata monetara, dobanzile pentru depozitele cu scadenta la o zi se situau la 20%.

Majoritatea analistilor internationali considera ca Banca Centrala Europeana (BCE) va reduce, joi, rata dobanzii de politica monetara cu 0,5 puncte procentuale, la 3,25%, a doua masura de acest gen adoptata in decurs de o luna, pe fondul perspectivei de intrarea in recesiune a economiei zonei euro.

ajoritatea analistilor internationali considera ca Banca Centrala Europeana (BCE) va reduce, joi, rata dobanzii de politica monetara cu 0,5 puncte procentuale, la 3,25%, a doua masura de acest gen adoptata in decurs de o luna, pe fondul perspectivei de intrarea in recesiune a economiei zonei euro.

Cuvinte cheie: euro, dolarului, rata