Cresterile salariale vor fi renegociate

Executivul a mandatat ministrii sectoarelor in care sindicatele solicita cresteri salariale sa negocieze cu reprezentantii salariatilor bugetari, a declarat seful Executivului, sambata, dupa intalnirea cu ministrii Finantelor, Educatiei, Muncii, Sanatatii, Internelor si Reformei Administrative, conform AGERPRES."Am mandatat ministrii sa discute cu sindicatele din domeniile de care sunt responsabili. Consider ca aceasta este responsabilitatea ministrilor", a afirmat seful Executivului. Totodata, premierul a adaugat ca nu doreste "sa se creada ca se accepta cresteri salariale pentru unii, in timp ce pentru altii nu.

Daca se accepta majorarea salariilor profesorilor, rezulta ca acest lucru va avea implicatii si in alte sectoare". "Guvernul nu este dispus sa cada in plasa masurilor populiste adoptate de Parlament, care vor duce la prabusirea economiei", a adaugat Calin Popescu Tariceanu. Potrivit sefului Executivului, in acest an Romania a inregistrat o crestere economica fara precedent, de noua la suta, in timp ce media cresterii economice in Uniunea Europeana a fost de unu la suta. Camera Deputatilor a adoptat recent legea prin care salariile cadrelor didactice se majoreaza cu peste 50 la suta incepand de la 1 octombrie, actul normativ fiind trimis spre promulgare sefului statului.

Sindicatele functionarilor publici au anuntat, la randul lor, ca vor intra in greva saptamana viitoare daca nu vor beneficia si ele de o majorare salariala de 50 la suta. Negocierile acestora cu ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, care s-au derulat joi, au esuat. Varujan Vosganian a declarat joi ca majorarea salariilor bugetarilor ar determina cresterea deficitului bugetar pana la sapte la suta din Produsul Intern Brut in 2009, ceea ce ar insemna incalcarea, de catre Romania, a prevederilor Tratatului de la Maastricht si punerea in discutie a statului de membru al Uniunii Europene.

indicatele functionarilor publici au anuntat, la randul lor, ca vor intra in greva saptamana viitoare daca nu vor beneficia si ele de o majorare salariala de 50 la suta. Negocierile acestora cu ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, care s-au derulat joi, au esuat. Varujan Vosganian a declarat joi ca majorarea salariilor bugetarilor ar determina cresterea deficitului bugetar pana la sapte la suta din Produsul Intern Brut in 2009, ceea ce ar insemna incalcarea, de catre Romania, a prevederilor Tratatului de la Maastricht si punerea in discutie a statului de membru al Uniunii Europene.