BRD Sogelease, finantari in valoare de 135,8 milioane euro, in sase luni

BRD Sogelease IFN S.A., filiala de leasing financiar a BRD - Groupe Societe Generale, a incheiat, in prima jumatate a anului 2008, peste 2.000 de contracte, la o valoare finantata de 135,8 milioane euro, in crestere cu 13 la suta, fata de primul semestru din 2007, conform AGERPRES. Structura portofoliului BRD Sogelease IFN S.A. la 30 iunie 2008 includea autovehicule comerciale - 44 la suta, autoturisme - 17 la suta, echipamente de constructii - 18 la suta, echipamente industriale, medicale si agricole - 17 la suta, echipamente IT - trei la suta, sectorul imobiliar - unu la suta.

Utilizand canale de distributie multiple, BRD Sogelease IFN S.A. isi promoveaza produsele prin reteaua de unitati a BRD Groupe Societe Generale, acest lucru permitandu-i un acces facil la clientii bancii. In egala masura, compania a dezvoltat parteneriate solide cu furnizorii - "vendor finance" - din piata auto, a echipamentelor de constructii si a echipamentelor medicale. Din luna mai 2008, BRD Sogelease si-a completat gama de produse prin lansarea unei oferte noi de finantare, adresata practicantilor de profesiuni liberale.

De asemenea, pentru a imbunatati calitatea serviciilor oferite clientilor, BRD Sogelease a creat o platforma call-center destinata sa raspunda intrebarilor si nevoilor acestora. In anul 2008, prioritatea BRD Sogelease este reprezentata de dezvoltarea retelei de vanzari la nivel teritorial, urmand politica de dezvoltare la nivel national a bancii mama BRD - Groupe Societe Generale. "BRD Sogelease isi propune sa mentina si in 2008 ritmul de crestere pe care l-a avut pana acum si sa intre in topul primelor 3 firme de leasing afiliate unor institutii financiare", a declarat Jean-Claude Boloux, Directorul General al BRD Sogelease.

BRD Sogelease este detinuta in proportie de 99,96 la suta de BRD - Groupe Société Générale. Compania este membra a "Asociatiei Societatilor Financiare - ALB Romania", care numara in prezent 33 de societati de leasing si credit de consum, ce reprezinta grupuri financiar-bancare de renume si cu reprezentare internationala.

"Asociatia Societatilor Financiare - ALB Romania", organizatie afiliata la Federatia Europeana Leaseurope, reprezinta un total de circa 93 la suta din totalul pietei de leasing din Romania, cu un portofoliu de leasing echilibrat pe toate sectoarele economiei romanesti: 26 la suta in echipamente cu scop industrial, opt la suta in sectorul imobiliar si 66 la suta in industria transporturilor.

Cuvinte cheie: brd, suta, sogelease