Ropharma: Profit net de 413.247 lei

Societatea brasoveana Ropharma a inregistrat, in primele noua luni ale anului in curs, un profit net de 413. 247 lei, dupa ce anul trecut a raportat o pierdere neta de 71. 275 lei, informeaza un comunicat al companiei, remis duminica AGERPRES. De asemenea, in primele noua luni ale lui 2008, societatea a inregistrat o cifra de afaceri de peste 58,05 milioane de lei, in crestere fata de cea obtinuta in 2007 in acelasi interval, de 42,12 milioane de lei.

Potrivit companiei, aceste rezultate se datoreaza in special cresterii veniturilor din exploatare, de la 43,29 milioane de lei, in 2007, la 59,21 milioane de lei, anul acesta, pe fondul reducerii cheltuielilor financiare de la 1,84 milioane de lei (2007), la 1,49 milioane de lei (2008). Administratorul societatii, Alin Radasanu, a apreciat ca o crestere a capitalului social cu 2,55 milioane de lei, realizata in trimestrul doi, a contribuit intr-o mare masura la realizarea indicatorilor prevazuti in bugetul de venituri si cheltuieli.

"Am fost mai eficienti in alocarea resurselor, fapt reflectat in cresterea veniturilor financiare cu sapte la suta si a reducerii cheltuielilor financiare cu 24 la suta. Acest fapt este putin cam atipic pentru aceasta perioada, cand lichiditatea unei companii este influentata puternic de contextul macroeconomic", a precizat el. Recent, Consiliul de Administratie al Ropharma Brasov a anuntat convocarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor in data de 17 decembrie, pentru aprobarea fuziunii prin absorbtie cu societatile Farmaceutica Aesculap, Medica Bacau si Global Pharmaceuticals Brasov.

De asemenea, AGEA are pe ordinea de zi aprobarea efectelor fuziunii prin absorbtie, respectiv dizolvarea fara lichidare a societatilor Farmaceutica Aesculap, Global Pharmaceuticals si Medica si transmiterea universala a patrimoniului acestora catre societatea absorbanta, in schimbul atribuirii de actiuni nou emise de Ropharma. In urma fuziunii, capitalul social al companiei Ropharma se va majora de la 3,9 milioane de lei la 12,6 milioane de lei. Ropharma Brasov are ca obiect de activitate distributia produselor farmaceutice atat prin farmaciile proprii cat si din depozit.