Venituri bugetare mai mari cu 12,5 la suta, in octombrie

Veniturile bugetare colectate in luna octombrie a acestui an au depasit 14,85 miliarde de lei, suma care indica o crestere cu 12,5 la suta fata de aceeasi luna a anului trecut. Potrivit Ministerului Economiei si Finantelor, in octombrie bugetul de stat a acumulat venituri de 10,15 miliarde de lei (care includ si sume si cote defalcate la bugetele locale), in crestere cu 17,8 la suta fata de luna octombrie a anului 2007.

Veniturile cumulate ale bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, bugetului asigurarilor sociale de stat si bugetului asigurarilor pentru somaj s-au cifrat la 4,17 miliarde lei, mai mari cu 9,8 la suta comparativ cu perioada similara a anului trecut. Bugetele locale au acumulat venituri de 521,2 milioane de lei, in scadere comparativ cu veniturile de peste 778 milioane lei consemnate in luna octombrie a anului trecut, relateaza Agerpres. In primele zece luni ale acestui an, veniturile bugetare au depasit 128 miliarde de lei.

Pentru 2008, tinta de deficit bugetar a fost stabilita la circa 2,7 la suta din PIB, prin proiectul de buget, ulterior nivelul deficitului fiind diminuat la 2,3 la suta din PIB, prin rectificare de buget. Dupa primele opt luni, bugetul general consolidat a consemnat un deficit de 1,08 la suta din Produsul Intern Brut, soldul negativ fiind de 5,137 miliarde lei. In previziunile economice de toamna, Comisia Europeana estimeaza ca Romania va consemna, in acest an, un deficit bugetar de 3,4 la suta din PIB.

entru 2008, tinta de deficit bugetar a fost stabilita la circa 2,7 la suta din PIB, prin proiectul de buget, ulterior nivelul deficitului fiind diminuat la 2,3 la suta din PIB, prin rectificare de buget. Dupa primele opt luni, bugetul general consolidat a consemnat un deficit de 1,08 la suta din Produsul Intern Brut, soldul negativ fiind de 5,137 miliarde lei. In previziunile economice de toamna, Comisia Europeana estimeaza ca Romania va consemna, in acest an, un deficit bugetar de 3,4 la suta din PIB.

Cuvinte cheie: suta, lei, miliarde