UPDATE: Indicele compozit urca cu aproape 4% la jumatatea sedintei de tranzactionare de vineri

Bursa si-a mentinut avansul la jumatatea sedintei de tranzactionare de vineri, indicele general al pietei inregistrand o crestere de aproape 4%. Avansul pietei locale de capital este peste cel consemnat pe marile burse europene. Update 1: La ora 13:00, BET-C crestea cu 3,96%, iar indicele celor mai lichide zece titluri listate se aprecia cu 3,59%. Actiunile celor cinci societati de investitii financiare isi mentineau avansul luat in debutul sedintei, si se scumpeau 6,37%. Indicele BET-XT urca cu 4,15%, in vreme ce indicele companiilor energetice crestea cu 4,38%.

Dupa primele 20 de minute de tranzactionare, BET-C, indicele compozit al pietei, se aprecia cu 3,19%, iar indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate, urca cu 3,96%. BET-FI, indicele celor cinci societati de investitii financiare, inregistra cea mai mare crestere, de 6,33%. Indicele BET-XT, care arata evolutia celor mai lichide 25 de titluri listate la BVB, castiga la ora mentionata cu 4,44%, in vreme ce indicele companiilor energetice, BET-NG, crestea cu 4,29%.

Bursele europene inregistrau cresteri la ora 13:00, ora Romaniei:Indicele CAC 40 al Bursei din Paris urca cu 1,05%Dax, indicele Bursei din Frankfurt castiga 0,83%La Bursa din Londra, FTSE 100 crestea cu 1,66%Bursa din Madrid se aprecia cu 0,49%Indicele Mib 30 al Bursei din Milano cobora cu 0,29%Pe pietele asiatice, Bursa din Tokyo a inchis in scadere cu 3,55%, pe o piata dominata de teama privind recesiunea mondiala. Dupa o cadere in deschidere de peste 3%, indicele Hang Seng al Bursei din Hong Kong urcat cu 3,29%, in vreme ce Bursa din Australia a pierdut 2,42%.

Bursele americane au închis ÅŸedinÅ£a de joi în scădere puternică, în contextul în care investitorii se tem că rapoartele privind rata ÅŸomajului, ce urmează să fie publicate vineri, vor indica o adâncire a crizei financiare. Astfel, indicele Dow Jones a coborât cu 4,85%, în timp ce indicele compozit Nasdaq a scăzut cu 4,34%.

Cuvinte cheie: indicele, bursa, ora