Update: Indicele compozit la BVB a trecut pe verde la jumatatea sedintei, insa restul indicilor se mentineau pe minus

Indicele general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) inregistra o apreciere usoara la mijlocul sedintei de tranzactionare de miercuri, in vreme ce valoarea celorlalti indici se situa sub cea din ziua anterioara. Bursele europene si-au majorat pierderile din debutul sedintei, pe fondul ieftinirii actiunilor companiilor petroliere, dupa ce pietele asiatice au inregistrat evolutii oscilante. Update: BET-C urca la jumatatea sedintei cu 0,11%, insa indicele care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate cobora cu 0,41%. Valoarea actiunilor celor cinci societati de investitii financiare scadea la momentul respectiv cu 1,02%.

BET-XT pierdea 0,57%, in vreme ce indicele companiilor energetice scadea cu 0,67%. In primele minute de tranzactionare, indicele compozit al bursei, BET-C, scadea cu 0,22%, iar indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate, cobora cu 0,79%. BET-FI, indicele celor cinci societati de investitii financiare, scadea la ora 10:25 cu 0,25%. Indicele celor mai lichide 25 de titluri listate la BVB se deprecia cu 0,51%, in vreme ce BET-NG, indicele care reflecta evolutia a zece companii energetice, inregistra cea mai mare pierdere, de 1,02%.

Marile burse europene inregistrau scaderi la ora 13:00, ora Romaniei, dupa evolutiile pozitive din ultimele zile:Indicele CAC 40 al Bursei din Paris scadea cu 2,12%Dax, indicele Bursei din Frankfurt cobora cu 1,20%La Bursa din Londra, FTSE 100 pierdea 1,76%Indicele Ibex35 al Bursei din Madrid se deprecia cu 1,67%Indicele Mib 30 al Bursei din Milano cobora cu 0,78%Sedinta bursiera de miercuri a consemnat fluctuatii pe bursele asiatice. Bursa din Tokyo, afectata de cursul de schimb yen-dolar, a scazut cu 1,30%, indicele Nikkei ajungand la 8. 215,66 puncte.

In schimb, Bursa din Hong Kong inregistra, la mijlocul sedintei de miercuri, o crestere de 3,4% determinata, in principal, de anuntul Fed de sustinere a pietei creditelor. Indicele Dow Jones al bursei americane a incheiat pe verde pentru a treia zi consecutiv, dupa ce oficialii Fed au anuntat ca vor pompa inca 800 de miliarde de dolari in piata. Nasdaq Composite s-a depreciat insa, in contextul temerilor ca unele companii nu vor reusi sa faca fata crizei. Astfel, Dow Jones Industrial a crescut cu 3,47 puncte, pana la valoarea de 8. 479,86 puncte, iar indicele S&P 500 a castigat 5,60 puncte, in timp ce Nasdaq Composite a pierdut 7,29 puncte, terminand ziua la 1.

464,73 puncte.