Tariceanu este nemultumit de activitatea Eximbank

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat marti, la Timisoara, ca este nemultumit de activitatea Eximbank, care, desi a beneficiat de o capitalizare din partea Guvernului de peste doi ani, nu reuseste sa-si indeplineasca functia pentru care a fost creata, informeaza Agerpres. "Eximbank nu este o banca comerciala, care are doar criteriul profitului, ci este o banca institutionala, care trebuie sa sustina exporturile, promovarea firmelor exportatoare, creditare, garantare", a spus Tariceanu.

El s-a declarat revoltat de faptul ca, in acesti ani, Eximbank s-a limitat la plasarea majoritatii sumelor de bani in diferite locuri, inclusiv la Banca Nationala a Romaniei, pentru ca "nu a fost capabila sa gaseasca alte plasamente, pentru a-si majora profiturile, iar remuneratia conducatorilor sa fie cat mai substantiala". In aceste conditii, Tariceanu a anuntat ca, in perioada urmatoare, Guvernul ar putea fi obligat sa ia chiar si o masura de ordin administrativ, daca nu va fi gasita persoana capabila sa conduca Eximbank, menita sa sprijine activ sectorul economic.

In acest sens, seful Guvernului a anuntat ca ar fi posibile modificari statutare pentru ca Eximbank sa devina un instrument de sprijinire a sectorului intreprinderilor mici si mijlocii. Dupa ce-si va dovedi eficienta, banca va putea beneficia de noi capitalizari substantiale guvernamentale.

n acest sens, seful Guvernului a anuntat ca ar fi posibile modificari statutare pentru ca Eximbank sa devina un instrument de sprijinire a sectorului intreprinderilor mici si mijlocii. Dupa ce-si va dovedi eficienta, banca va putea beneficia de noi capitalizari substantiale guvernamentale.