Sindicatele vor majorari salariale pentru bugetari

Sindicatele doresc ca majorarile salariale pentru personalul bugetar sa fie facute intr-o singura transa, chiar daca vor fi aplicate de la 1 ianuarie 2009 si nu de la 1 noiembrie 2008, potrivit AGERPRES. "Majorarile salariale vor fi discutate marti, inaintea sedintei de guvern. Astazi nu s-a vorbit de un procent de crestere, explicit, dar avem o mare pretentie - orice procent vom negocia sa fie acordat intr-o singura transa, chiar daca de la 1 ianuarie, nu cum a fost pana acum - in doua transe. Reprezentantii guvernului sunt de acord cu o crestere numai a salariilor mici. Una din variantele de calcul este o crestere de 20 la suta a salariilor de 600-1. 000 lei.

Ar fi aproape un milion de beneficiari - functionari publici, cei din invatamat, sanatate. Noi vrem 1 noiembrie, ministrul Muncii spune 1 ianuarie", a declarat vineri presedintele CNSLR Fratia, la finalul unei noi runde de discutii la Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de sanse. Petcu a mai spus ca sindicatele din invatamant vor continua sa protesteze, iar cei din sanatate s-au intalnit joi cu ministrul de resort si considera oferta ministrului destul de interesanta si poate fi luata in calcul. La randul sau, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a precizat ca procentele de majorare si modul cum vor fi acordate vor fi discutate probabil marti, inainte de sedinta de guvern.

Ea a afirmat ca nu se poate discuta acordarea majorarilor in 2008. "Daca aveam ce sa discutam in acest an ieseam din blocaj si guvernul era mai bine vazut de populatie daca acea resurse sa faca majorarile in acest an", a mai spus ministrul Muncii.

a a afirmat ca nu se poate discuta acordarea majorarilor in 2008. "Daca aveam ce sa discutam in acest an ieseam din blocaj si guvernul era mai bine vazut de populatie daca acea resurse sa faca majorarile in acest an", a mai spus ministrul Muncii.