Salariile bugetarilor ar putea fi majorate diferentiat de la 1 noiembrie

Salariile bugetarilor ar putea creste diferentiat, invers proportional cu treptele de salarizare, cele mai importante majorari urmand sa fie acordate debutantilor, potrivit ministrului Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, coordonatorul grupului interministerial de lucru care negociaza cu confederatiile sindicale.

Pe de alta parte, presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, a declarat ca cele doua parti au cazut de acord ca trebuie majorate salariile celor cu venituri foarte mici din sectorul bugetar, de 600-700 de lei, cum sunt profesorii debutanti sau medicii rezidenti, de la 1 noiembrie, insa sindicatele solicita o majorare de 25 la suta, iar partea guvernamentala ia in calcul un nivel de 15%, relateaza Agerpres.

El a precizat ca in cadrul discutiilor care au inceput de vineri problema cresterilor salariale a fost abordata in trei pasi - termen scurt (pana la finele lui 2008), termen mediu si lung, dar reprezentantii Guvernului au refuzat sa discute luni despre strategia de cresteri salariale pe termen mediu (de la 1 ianuarie 2009) si ca au "trimis discutiile" spre strategia pe termen lung, respectiv legea de salarizare unica in sistemul bugetar. "Au mai castigat doua-trei zile, dar noi nu renuntam la proteste. Mitingurile si grevele raman pana la anuntarea unor rezultate concrete", a spus liderul sindical.

Presedintele CNSLR Fratia a mai precizat ca in cadrul intalnirii de luni nu s-a discutat despre legea de majorare a salariilor profesorilor cu 50 la suta si nici majorarea salariilor in intreg sectorul bugetar cu acelasi procentaj.