Depozit la termen sau cont de economii?

Dupa cateva modificari ale dobanzii de referinta operate de BNR de la inceputul anului pana in prezent, dobanzile purtate de depozitele la termen au atins niveluri ridicate, noteaza Curierul National. Conform statisticilor prezentate de BNR, rata medie a dobanzii la depozitele in moneda nationala era la inceputul lunii ianuarie a acestui an sub 8%/an, atingand vineri (27.06.2008) cifra de 10,71%. Vestile bune pentru posesorii acestor depozite la termen sunt reprezentate de faptul ca exista indicii ca aceasta crestere ar putea continua, cel putin in viitorul apropiat.

Pe fondul unei economii afectate mai mult sau mai putin de criza din SUA si a lipsei de lichiditati cu care se confrunta bancile din Romania, si-au facut loc unele produse de economisire care incep sa rivalizeze cu depozitele la termen in ceea ce priveste nivelul dobanzilor aduse posesorilor. Este vorba despre conturile de economii ale caror dobanzi ating in acest moment chiar si 10% pe an. Cele mai importante diferente dintre cele doua categorii de produse, cu avantajele si dezavantajele fiecareia, precum si principalele avantaje comune ale acestora.

e fondul unei economii afectate mai mult sau mai putin de criza din SUA si a lipsei de lichiditati cu care se confrunta bancile din Romania, si-au facut loc unele produse de economisire care incep sa rivalizeze cu depozitele la termen in ceea ce priveste nivelul dobanzilor aduse posesorilor. Este vorba despre conturile de economii ale caror dobanzi ating in acest moment chiar si 10% pe an. Cele mai importante diferente dintre cele doua categorii de produse, cu avantajele si dezavantajele fiecareia, precum si principalele avantaje comune ale acestora.

ndul unei economii afectate mai mult sau mai putin de criza din SUA si a lipsei de lichiditati cu care se confrunta bancile din Romania, si-au facut loc unele produse de economisire care incep sa rivalizeze cu depozitele la termen in ceea ce priveste nivelul dobanzilor aduse posesorilor. Este vorba despre conturile de economii ale caror dobanzi ating in acest moment chiar si 10% pe an. Cele mai importante diferente dintre cele doua categorii de produse, cu avantajele si dezavantajele fiecareia, precum si principalele avantaje comune ale acestora.